04 syyskuuta 2010

Period one

 


Orientaatioviikko yliopistolla alkaa olla lopuillaan, sillä tiistaina alkaa kurssit pyöriä. Maanantaina on vielä viralliset avajaiset.

Meidän opiskelijatuutorit läks viikonlopuksi kotiin, joten järjestettiin meidän tuutoriryhmän kanssa omatoimisesti vapaamuotoinen illanvietto. Ei kuitenkaan hippaloitu myöhään, vaan päätettiin kerätä voimia tulevaa varten. 
Päivän vietin yläkuvassa olevassa asussa. Illaksi kiharsin hiuksia ja lisäsin vielä henkselit, ettei housut puttoo!


Kattokaas, mitä mun seinälle on ilmestynyt!




Kokovartalopeili, vihdoin! En jaksanut odottaa Sitä Oikeaa, vaan ostin lähikirppikseltä tollasen ihan peruspeilin ilman kehyksiä. Tuo ihan mukavaa vastapainoa mun vanhanaikasille esineille. Hintaa peilillä oli viis euroa.

Peilin kautta kuvaaminen on taitolaji, jossa mulle ei oo lahjoja suotu.. Ensin otin vaikka kuinka monta sellasta kuvaa, missä kamera oli mun naaman edessä. Kesti hetken ennen ku oivalsin tekniikan, ja silti toi peili on parikyt astetta vinossa.






Voisinkin kertoo teille, mitä meil on tänä syksynä luvassa opinnoissa.

Ensin meillä alkaa kaikille taiteiden tiedekuntalaisille yhteinen kurssi Orientaatio muotoiluun. Siihen kuuluu luentoja ja ryhmätyö, jonka sisällöstä en vielä tiedä. Kurssilla tutustutaan muotoilun ilmenemismuotoihin Suomessa ja orientoidutaan opintojen monialaiseen yhteistyöhön. Kuulostaa ehkä tylsältä, mutta on varmasti tärkee kurssi näin alkuun. Ja siel pääsee tutustuu muiden koulutusalojen (teollinen muotoilu, kuvataidekasvatus, audiovisuaalinen mediakulttuuri, graafinen suunnittelu) opiskelijoihin. Jippii!

Sit meil on luvassa Johdatus visuaaliseen ajatteluun, jossa opitaan mm. määrittelemään kuvan rakentamisen, muodon ja tilan käsitteitä ja soveltamaan niitä omalla alalla. 





Suunnittelun perusteet sisältää suunnittelijalähtöisen ongelman analysointia, ideoiden tuottamista ja visualisointia sekä suunnitelmien perustelemista ja esittämistä. Eli suomeksi, kurssilla opetellaan vaatesuunnittelua ihan sieltä ideatasolta lähtien.

Visualisointi-kurssilla kehitetään omaa piirustustyyliä ammatillisten vaatimusten mukaiseksi ja tarkastellaan luovan ilmaisun mahdollisuuksia muotikuvissa. (vähänkö kivaa!)





Luova vaatetus on 5 opintopisteen pituinen kurssi, joka jatkuu toisella periodilla. Siellä suunnittelun kohteena on naisten sisävaatetus.

Toisella periodilla meille tulee ainakin valokuvausta ja digitaalista suunnittelua. Hauskaa!

By the way, meillä ei oo minkään valtakunnan taukoa koko syksynä! Ei niin hauskaa!


Mutta muuten oon tosi innoissani opiskelun alkamisesta, ja alkuhuuma on valtaisa. 

Meillä on aika sekalainen porukka vaatetusalalla. Osalla on enemmän kokemusta ompelusta ja muusta vaatteiden valmistukseen liittyvästä, ja osalla on enemmän taiteellista taustaa. Itse lukeudun jälkimmäiseen kastiin. Koska kaikilla on omat vahvuutensa, meistä tulee varmasti hyvä tiimi!



Ei se kuvanlaatu, vaan se tunnelma.

paita ja farkut - Gina Tricot
 laukku - Lontoosta, en muista kauppaa
henkselit - Beyond Retro -vintagekauppa, Lontoo
violetti takki -Nümph

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti