16 elokuuta 2011

Simply Scouting part II

Tuli pieni tauko jamboreemuisteloihin blogissa, sillä pidin omatoimista home hospitalityä kotonani! Uusi ystäväni Marcos ja hänen kaverinsa Natalia jäivät jamboreen jälkeen kiertelemään Eurooppaa, ja tulivat extempore myös Lappiin. Opin näiden neljän päivän aikana paljon kulttuurieroista Suomen ja Argentiinan välillä. Etelä-Amerikka on maanosa, joka on mulle ehkä eniten jäänyt vieraaksi, mutta nyt oon paljon viisaampi!


ISTien omat avajaiset ihanassa auringonlaskussa. Väkeä oli "vain" 10.000, joten main stagen edusta näytti tyhjältä. Noista pirskeistä tuntuu olevan ikuisuus! En ees muista esiintyjiä..

Leirillä näkyi toinen toistaan pidempiä lipputankoja(onkivapoja tms.). Tässä Portugalin tyylinäyte.

Suomalaistytöt villiintyy.

Lippumerestä oli vaikea saada tunnelman välittävää kuvaa.


Kuvasin sitten tätä säälittävää ilotulitusta IST-avajaisten jälkeen, mutta en päättäjäisten mahtipontista rakettishow'ta... Olin niin huumaantunut tunnelmasta ja elämäni upeimmasta ilotulituksesta, etten ees muistanut kameran olemassaoloa. Päättäjäisistä lisää myöhemmin.
Eka päivä töissä! Mulla kävi niin loistava tuuri, että pääsin Module Activitiesiin eli ohjelmapisteelle. Meidän ohjelmapisteen nimi oli Quest, ja se sijaitsi kaukaisimman mahdollisen välimatkan päässä Adult townista eli meidän kotoa(suurin piirtein toisena päivänä jo sanoin meidän telttaa kodiksi). 

Quest oli jaettu viiteen eri osaan, jotka olivat Conquest, Viking, Medieval, Terminal ja Cave, jossa itse olin. Cave oli valtava metsään rakennettu labyrintti, jonne oli sijoitettu tehtäviä. Labyrinttiin heitettiin kerralla 1.200 leiriläistä ilman karttaa suorittamaan tehtäviä ja etsimään tiensä ulos.

Marcos(Argentiina) ja Andrea(Italia) tulivat heti hyvin juttuun keskenään.

Morten(Tanska) oli meidän hengennostattaja, joka tässä kuvassa taitaa kyllä tehdä kiusaa vesipullon kanssa. Mortenin suusta oli peräisin "jamboree spirit", jota hoettiin koko leirin ajan! Sillon ku sato kaatamalla pari päivää putkeen, jamboree spirittiä todellakin tarvittiin...


Meille annettiin pala kangasta, sisalia ja kangasmaaleja. Ilman saksia saati ompelutarvikkeita meidän piti tehdä itsellemme luolamiesasut. Mulla oli taas vaihteeks liikaa ideoita, ja siitä tuli tollanen sekametelisoppa, ja hyvin epäkäytännöllinen sellainen. Ja olin ehtinyt kaikille kertoa mitä opiskelen, joten paineet olivat suuret!

Leiriläiset saapuivat.
Jotkut bileet Spring stagella, joka oli siis vain meille aikuisille. 

Tais olla svengaavaa musiikkia. 

Tykkään Willemin(Belgia) kengistä ihan mielettömästi!

Tykkäsin myös Willemin opettamasta leikistä niin kauan kunnes jouduin itse piiskattavaksi....

Muodostetaan piiri. Piirissä jokaisella on partiohuivi kädessään hyvässä läimäisyotteessa. Yks menee keskelle kontalleen, ja pitää toisella kädellään huivista kiinni. Huivin toisesta päästä pitää kiinni "vartija", joka yrittää koskettaa kontallaan olevaa piiskaamaan tulevia tyyppejä. Se, jota vartija saa kosketettua, joutuu kontalleen, ja kontallaan olleesta tulee vartija. 

Partiolaisilla on parhaat leikit.
Yhtenä iltana leikittiin islantilaisten opettamaa slovakialaista pussausleikkiä. Sitä en aio teille opettaa.

Vasemmalta Niina(Suomi), minä, Viktoría(Islanti) ja Katla(Islanti).

Illan viimeinen kuva Noisy Cafésta*.

*Noisy Café oli Spring townissa sijaitseva kahvila aikuisille, jossa oli joka ilta bileet. Tosin ruotsalaiset olivat sijoittaneet sen niin typerään paikkaan, ettei siellä saanut pitää meteliä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti