26 joulukuuta 2011

Rauhallista Tapaninpäivää

Myrsky riepottelee maata, ja vaikutti tänään myös minun matkantekooni sitä viivästyttäen ja ärsyyntyneitä kanssamatkustajia aiheuttaen. Huomenaamulla kello kuusi koittaa paluu arkeen. Sitä ennen olisi vielä muutama sata kilometriä matkustettavana ja yksi kappale flunssanalkuja kukistettavana. Palataan hetkeksi kuitenkin jouluisiin tunnelmiin kuvien muodossa.

Keskiviikkona oli pikkuveljen koulun joulujuhla. Juhlan jälkeen rehtori kehotti vieraita menemään koulun käytävään katsomaan oppilaiden yhdessä taiteilijan kanssa tekemää pronssiveistosteosta. Vähänkö se oli upea! Olisin voinut valokuvata sitä ikuisuuden.








Koulun käytävältä löytyi myös hupaisa yllätys. Ryijyteos, jota minä itse olen ollut toteuttamassa! Vuosi oli jotain 2003 ja 2005 välillä. Nimitarranikin oli vielä tuon vasemmassa alanurkassa olevan ryijytilkun takana. Upeaa käsityötaidetta...




Taiteen merkeissä jatkettiin joulujuhlan jälkeen, kun menin ystäväni luo kasaamaan piparkakkutaloa. Yllättävän kauniita kuvia tuotoksesta sai otettua. Noudatimme taktiikkaa "enemmän on enemmän". Valitettavasti tämä arkkitehtuurin Nobel-ehdokas ei montaa päivää pystyssä pysynyt, vaan liian raskaat ornamentit tuhosivat sen. Tai sitten se oli Dagmar-myrsky.




Nyt tutkimusmatkalle ravintolavaunuun, josko sieltä löytyis teen kaltaista lievitystä tähän olotilaan!

Tanssikaa minunkin puolestani Tapsantansseissa!

1 kommentti: