25 syyskuuta 2009

Fireeeeee

Eilen se sitten alkoi. Muodin huipulle. Mulla on kolme kummastelun aihetta jo tähän mennessä, vaikka ohjelmasta on tullut ulos vasta ensimmäinen extra.

1. Miksi Minna Zeung (Zingzangzong tai joku vastaava, en jaksa googlettaa oikeinkirjoitusta) juontaa ko. ohjelman?? En mitenkään liioin vakuuttunut hänen juontajanlahjoistaan Innossa. En tiedä kestänkö sitä ärsyttävää ylipirteyttä. Mielestäni sellainen ei sovi muotiohjelmaan, jonka tulisi olla tyylikäs ja inspiroiva.

2. Onko Jani Toivolalla ja Janne Katajalla mennyt extrat sekaisin? Toivolahan olisi mitä parhain juontaja Muodin huipulle extraan, ellei koko sarjaan, sillä hän on alalla (katso The Greendress). Janne Kataja on sarjassaan ihan mainio juontaja, mutta en halua Muodin huipulle olevan mikään pellesarja. Sitä se valitettavasti tulee olemaan. Pityyyyyy.

3. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta eikö ohjelmassa palkintona olekin avustus (rahnaa) oman merkin luomiseen? Ja ideana nostaa esiin uusia, tuntemattomia suomalaisia suunnittelijoita? Niin mitäs Asplundin Antti siellä tekee?

Voi ei, keksin vielä neljännenkin asian, joka minua jo askarruttaa. Tuli vaan Asplundista mielee, että monilla suunnittelijoilla tuntui olevan jo vahva oma tyylinsä. Miten kilpailusta saa mieleistä, ja vertailukelpoista, jos kaikki tekevät omalla tyylillään, eikä yllätä millään viikolla. En esimerkiksi osaa kuvitella Antti Asplundilta mitään puutarhakukista tehtyä cocktailmekkoa. Ellei siellä sitten ole mustia ruusuja..

Tänään on kiva päivä. Illalla on vihdoin ensimmäinen "taidenäytös" koulusta. Itse asiassa kyseinen näytös on monen organisaation järjestämä, ja kullakin on siellä yksi työ. Meidän työmme on kuusimetrinen lintu, jota on väsäilty yhtenä viikonloppuna ja eilen täytettiin Feeniks oljella. Kutsun lintua Feenikseksi, sillä iiiiiiihan pikkusen toivon, että se syntyis uudestaan sieltä tuhkasta. Ei voi tietää. Kyseessä on siis Taavin tulet II  -tulitaidetapahtuma Porin Kirjurinluodossa. Mua vähän jänskättää, että pysyykö birdie pystyssä tarpeeks kauan, kun on vähän tuo painopiste tuolla yläilmoissa... Iltakäppäily kannattaa siis suunnata sinne suunnalle, mistä kuuluu afrikkalaisia rytmejä ja näkyy liekkejä, TERVETULOA!

Tää postaus menee nyt vähän aiheen vierestä, mut en ole jaksanut ottaa kuvia.

Mutta nyt kun kirjottamaan aloin, niin voisin palata tuohon ensimmäiseen aiheeseeni, Muodin huipulle-ohjelmaan. Mäkin siis laitoin silloin ihan piruuttani hakemuksen sisään, mutta mulla ei oo tehtynä mitään huippuluomuksia. Haen ehkä uudestaan joskus kymmenen vuoden päästä.. :) Loppukevennykseksi pari vanhaa kuvaa tekemistäni vaatteista. Nää ei siis oo mitään kummosia.


Tän mekon väsäsin muistaakseni kevätjuhlaan lukion ykkösellä. Kangas löyty Eurokankaasta, ja Kenzon väittää olevansa. Tossa kuvassa ei näy nyt koko komeus, mutta yläosa on edestä rypytetty, ja helmassa on punaista pitsinauhaa. Toi oli niitä töitä, joita en pahemmin suunnitellut, aloin vaan tekemään.





Tämä kukonaskelkuvioinen mekko on ollut kolmen elinvuotensa aikana melko paljon käytössä. Tein sen ykkösellä joulujuhlaan, jossa näyttelin Liisa Ihmemaassa-näytelmässä Kania. Halusin olla hottiskani, enkä mikään pupuhampainen rumilus. =E


Tämä kakkosen kevätjuhlamekko aiheutti mulle verta, hikeä ja kyyneleitä. Sain mekon just ja just valmiiksi (kevätjuhla-aamuna viimeistelin), ja se repsotti joka suunnasta ja tein sitä ihan hiki hatussa ja neulat pisti ja ja... Se oli kamalaa. Harmittaa, että tuhlasin noin ihanan Pariisista ostetun silkkikankaan tuollaiseen tekeleeseen. En ole mekkoa sen koommin käyttänyt. Ehkä pitäis saada itseäni niskasta kiinni, ja tuunattua se jotenkin, mut en jaksa.

Then last but not least....


 

jotain sinistä........




helvetisti tylliä.........







                                                                              sovitus....
















tsädääääm! Pääsin ylioppilaaks :]

Kankaat: Eurokangas ja Nuikkinen
Kaavat: oma pää
Kuvat: siskoni

Helman koko muhkeus ei nyt näy tuossa kuvassa, mut voin kertoo! Oli meinaa tyynyä. Takana on vielä yksi "halkio", jossa tuota ihanaista siniturkoosia kukkakangasta.

3 kommenttia:

  1. Toi sun yo-mekko on ehkä joku hienoin ikinä, se oli niiiin nätti livenä! :)

    Vaikka se joutu kokemaan vähän dramaattisia hetkiä, se selvis siitä hienosti ;D
    "Voiprklkauheetalähteekötoitahraikinäpois?!?!"
    Fairy vs. kastiketahra 6-0 ;)


    -L-

    VastaaPoista
  2. Hieno yo-mekko kyllä :) niin ja muistaakseni olen lukenut jostain, että Muodin huipulle -ohjelman voittaja saisi palkinnoksi sopimuksen pr-toimiston kanssa. Pyysit korjaamaan mikäli olet väärässä :) mutta siis ei ole ihan yhtä hyvä palkinto kuin amerikkalaisessa versiossa..

    VastaaPoista
  3. Kiitos kehuista!
    Ja kiitos korjauksesta :) Tosiaan, Suomessa on aina vähän pienemmän mittakaavan palkinnot.

    VastaaPoista