21 kesäkuuta 2010

Kelpo kirjallisuutta

Olen jälleen jokakesäisen lukuintoilun kourissa. Miksi kesällä tulee luettua enemmän, vaikka talvella olisi ihanaa käpertyä viltin alle kuuma teemuki kädessä ja uppoutua tarinan vietäväksi? Vai onko tämä vain oma kokemukseni asiasta? Lukeeko ihmiset yleensä enemmän kesällä vai talvella? Vai kenties syksyllä? ;) Ha.ha
Lempikirjoihini lukeutuvat mm. Sofi Oksasen Puhdistus (yllätys?), Jo Reesin Kostajattaret (viihdettä) sekä Paulo Coelhon kirjat (toisesta ääripäästä).




Viimeksi lukemani kirja on siskolta lainaksi saamani Charlaine Harrisin Veren voima. Luin kirjan kahdessa päivässä (mikä on minulle hyvin lyhyt aika kirjan lukemiseen), sillä se on niin koukuttava!! Voisin kuvailla kirjaa sanoilla herkullinen, jännittävä ja seksikäs. Hyvän kirjan tunnistaa siitä, että tarinasta ei haluaisi irtautua, vaan on pakko lukea vielä parhaita paloja  jälkeenpäin, ja hulluudenpuuskassani meinasin alkaa lukea tätä kirjaa samantien kokonaan uudestaan.

Kirja on Sookie Stackhouse-sarjan ensimmäinen osa. Moni varmaan on katsonut televisiossa keväällä pyörinyttä True Blood -sarjaa, joka perustuu juuri näihin kirjoihin. Itse en ole sarjaa katsonut, enkä ole varma haluanko sitä nähdäkään, vaikka se kuulemma hyvä onkin. Katsoin erehdyksessä netistä tv-sarjassa olevien henkilöiden kuvia, ja kävi niin kuin aina: olin kuvitellut hahmot ihan eri näköisiksi, ja mielikuvitukseni harmistui (ihan kuin mielikuvitukseni olisi joku henkilö hei).



Oma kirjakokoelmani on aika säälittävä, sillä suosin kirjaston palveluita. Mulle ei tule mitään lehtiäkään, paitsi partiolehtiä, sillä luen kuntosalilla ja kampaajalla kaikki tarpeelliset. Joskus toki ostan irtonumeroita.

Kirjahyllystäni löytyy lähinnä teemakirjoja, kuten:



10 000 Years Of Art, jonka ostin British Museumista. Kirjassa on taideteoksia maailman joka kolkasta kymmenen tuhannen vuoden ajalta aikajärjestyksessä. Samalla aukeamalla voi olla saman aikakauden teokset vaikka Italiasta ja Guatemalasta. Eri kulttuurien vertailu on mielenkiintoista.






tietysti muotiaiheisia kirjoja:

The Fashion Book

 Fashion Now
Molemmat kelpo opuksia inspiroivine kuvineen ja mielenkiintoisine faktoineen muotisuunnittelijoista ja muista muotiin liittyvistä henkilöistä.




Figure Drawing for Fashion Design

Hyödyllisin omistamani kirja heti partiojohtajan käsikirjan jälkeen. ;)





seuraavasta kirjasta ei mulle vielä tähän mennessä oo ollut hyötyä, mutta ei syytetä kirjaa eihän:


Sain tän ystäviltäni synttärilahjaksi. Vittuiluako? :D








Keel's Simple Diary
Nerokkain, hulluin ja oudoin kirjani. Päiväkirja, jossa on valmiita kysymyksiä tai tehtävänantoja, ja niihin vastataan päivän fiiliksen mukaan. Kirjoitan myös tavallista päiväkirjaa, mutta aina ei jaksa, ja silloin tartun tähän. Ostin tän Lontoon Tate Modernista.



last but not least:





tättärä rää rä rää!








Prinsessan käsikirja
Maailman ihanin kirja. Sain tän pari vuotta sitten synttärilahjaksi ystävältäni Evalta. Oltiin vaan joskus kaupungilla kiertelees, ja näytin ohimennen, et "tollasen mä haluun!" ja Eva oli muistanut sen!

Lueskelen tätä aina silloin, kun itsetuntoni on jostain syystä kolahtanut jotain päin, ja muutenkin, kun vaan haluan! Kirjassa on oivia vinkkejä, jotka ovat helposti sovellettavissa ihan taviksenkin elämään.

Pienenä mun suurin unelma oli olla prinsessa, ja omistaa 500 linnaa. En muista, mihin niin monta tarvitsin.


Mulla muuten on viuhka. Pitääkin muistaa käyttää sitä, eikä aina vaan valittaa, ku naama hikoo. Voisin joskus esitellä sen. Se on ostettu Versailles'ta.





Pääasiaan päästään vasta käsikirjan loppupuolella:




Hän on se oikea, koska pidät hänestä. 

Niin simppeliä se on.







Kävin äsken kirjastossa ja lainasin Muriel Barberyn Siilin eleganssin, sekä varmasti hyvän Donna Leonin Kuolema väärissä vaatteissa. Lainaan yleensä kaksi kirjaa kerralla. Toinen on joku vähän kummallinen ja vaikeaselkoinen tai vaihtoehtoisesti kuiva klassikko, ja toinen joku varma valinta eli dekkari tai hömppäkirja. Luen vaikeamman aina ensin, ja sain sen luettua loppuun tai en, luen kevennykseksi toisen, "helpomman" kirjan heti perään.

 Lukunautintoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti