19 kesäkuuta 2010

"Oi tuo komea prinssi, oi tuo kaunis prinsessa"

Tein joskus lapsena biisin, joka alkaa noilla sanoilla, ja jatkuu "heidät vihitään tänään". Se on hyvä biisi. Oikeesti.

Piti mennä tänään katsomaan amerikkalaista jalkapalloa ja piti käydä lenkillä ja tehdä vaikka mitä. Sää pilasi kaiken tai ainakin oli osasyyllinen laiskistamaan mua niin, että oon vaan maalannut ja katsonut telkusta, kun Ruotsissa juhlitaan. Näen myös meidän keittiön ikkunasta yhdet hääjuhlat, kun tuossa 30 metrin päässä on sellanen juhlatila, mutta en oo jaksanut niihin vielä keskittyä (lue: ottaa kiikareita esiin).

Seurasin nuorempana paljon euroopan kuninkaallisten elämää, ja tunnistan yhä suurimman osan ulkonäöltä. Vähän on kiinnostus viime vuosina hiipunut, mutta tänään se vanha prinsessakyttä on jälleen herännyt minussa.






Prinsessan puku on mielestäni täydellinen. Tarpeeksi näyttävä kuninkaallisiin häihin, mutta hillitty ja elegantti. Jotkut ovat motkottaneet lyhyistä hihoista, mutta mielestäni noin kauniit käsivarret saavat näkyä, eikä lyhyet hihat tietääkseni ole etiketin vastaista. Ja Victorialla sentään on hihat, toisin kuin monilla nykymorsiamilla....








Kuninkaalliset häät ovat kuin paraskin iltapukugaala, sillä iltajuhlaan jatkavilla vierailla on etiketin mukaan pitkät iltapuvut. Väriloistosta olin positiivisesti yllättynyt.


Norjan Mette-Marit ja Haakon


Tanskan Mary ja Frederik


Espanjan Letizia (joka sais kyllä hankkia vähä lihhaa luittensa päälle) ja Felipe




Tanskan kuningatar Margareeta ja Henrik



Jordanian Rania ja Abdullah





Sekä tietysti Madeleine ja Silvia
kuvat: ebbas blogg

Komeita olivat tänään prinssin tittelin saaneen Danielin lisäksi muutkin prinssit eikä vähiten Danielin lankomies ja bestmanina toiminut..

ihana..


..Carl Philip, kuvissa oikealla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti