16 elokuuta 2010

Kahdeksan jalkaa, sininen ja valkoinen, mikä se on?

Pakko kertoo aluks mun traagisesta tai ehkä jonkun mielestä tragikoomisesta eilisillastani. Mullahan oli vuokrattuna HBO:n loistavan vampyyrisarjan True Bloodin ensimmäinen tuotantokausi, ja siltä enää kaks jaksoa katsomatta viime postauksen jälkeen. Aloin tyytyväisenä katsoa dvd:tä tietokoneeltani ihan samalla tavalla kuin neljää aikaisempaa kotelon sisältämää dvd:tä. Kaikki meni hyvin noin 20 minuutin kohdalle. Yhtäkkiä kuva alkoi pätkiä. Ajattelin, että se on vaan joku ohimenevä pieni kohtaus, mun tietokone vaan vähän sekoilee tai jotain, mutta EI, ku se kuva ei enää pyörinyt! Lainkaan.
Varmaan lähes kaikki True Bloodia seuranneet ovat kanssani samaa mieltä siitä, että kyseessä on melkoisen koukuttava sarja. Ei sitä voi noin vain jättää katsomatta kahta viimeistä jaksoa, kun on edellisen vuorokauden aikana katsonut kaikki muut tuotantokauden jaksot! Huh, mitä kärsimystä.
Laitoin kaiken tahtoni peliin, että dvd olisi taikaiskusta muuttunut naarmuttomaksi ja toimivaksi, mutta ei auttanu taiat ei. Noin neljän tunnin taistelun jälkeen sain jotenkuten katsottua pienissä pätkissä toiseksi viimeisen ja lopulta myös viimeisen jakson, mutta ei ollut nautinto samanlainen kuin jos olisin saanut katsoa ihan rauhassa ilman mitään pätkimisiä! Ja jotain kohtauksia multa meni kokonaan ohi. En esimerkiksi tiennyt, mitä Amylle tapahtui ennen kuin kysyin asiaa siskolta.
Menin tänään videovuokraamoon, ja pahaksi onnekseni heillä ei ollut True Bloodia kuin tuo yksi dvd-boksi, joten sain tyytyä korvaukseen, joka oli yksi ilmainen vuokraus koska tahansa tulevaisuudessa. No, ehkä se lohduttaa jonain sateisena, yksinäisenä iltana.

Alkuvuodatuksen jälkeen iloisempiin aiheisiin. Sain tänään pöytäni! Ja se on täydellinen isolla Teellä. Vaikka ostin pöydän tunteella, enkä pahemmin mittaillut, onko se lainkaan sopiva mun asuntooni, ei se vois paremmin sopia! Katsokaa nyt kuinka kaunis se on.




Juttuhan meni näin:
Ostin pöydän perjantaina viidellä eurolla kirpputorilta. Mukava kirppistäti kertoi soittavansa maanantaina eli tänään pöydän kotiinkuljetuksesta, jonka he miehensä kanssa lupas hoitaa viidellä eurolla. Mukava kirppistäti soitti, et heille on tuotu uusia ruokailutuoleja, ja voisin mennä katsomaan olisko ne sopivia, ni saatais ne samaan kyytiin pöydän kanssa. Satuin olemaan kaupungilla, ja käppäilin kirppikselle. Näin kirppiksen edessä ulkona jotain hyvin mielenkiintoista, nimittäin ihanan valkoisen puutuolin, joka oli samaa tyyliä pöytäni kanssa. Menin kuitenkin sisälle katsomaan niitä uusia ruokailutuoleja. Ne olivat kyllä kauniita, mutta mä haluan kaikkien tuolien olevan erilaisia. Mieluiten vähän kuluneita. Kysäisin ulkona olevan tuolin hintaa, ja sehän oli vaivaiset 28 euroa, josta sain vielä kolme euroa alennusta. Muussa tilanteessa tuoli olis ollut kallis, mutta ku hyvänen aika pulitin pöydästä vitosen, ni eiköhän se kompensoi tarpeeks tuolin hintaa. Seuraavassa hetkessä jo istuin pakettiauton etupenkillä mukavan kirppistädin ja -sedän kanssa matkalla kotiin. Setä vieläpä asensi pöydän jalat paikalleen, kun päästiin mun kämpille. En oo koskaan ikinä missään saanut noin hyvää palvelua.
Revontulikirppis<3


Siinä mahtuu syömään ja dataamaan samanaikaisesti, mikä oli ikkunalaudan ääressä hieman hankalaa. Tuolissa on sellaset kankunpaikat eli se on muotoiltu persiin malliseks. Kyl kelpaa istua!



Voin kertoo, et on sit kylmyys tullu pohjoseen. Se hiipi salakavalasti ja yllätti mut totaalisesti. Toissapäivänä oli hellettä, ja asuna toimi toppi ja hame ilman sukkiksia. Tänään yritin mennä ulos setillä toppi plus farkut plus ballerinat miinus sukat. Kylmyys, jonka kohtasin ulko-ovella meni suoraan luihin ja ytimiin. Hrr, vieläkin menee kylmät väreet, ku ajattelen sitä kohtaamista. Villatakin ja sukkien lisäämisellä sekä kenkiä vaihtamalla pärjäsin, mut ei sekään enää kauaa riitä. Kohta täytyy ottaa järeemmät aseet käyttöön.



Ostinki Gina Tricotista kahdet mustat 60 den sukkahousut, joita mä oon hyvä hukkaamaan. Mielestäni ostan joka syksy niitä ainakin muutaman parin, ja silti en omista kuin yhdet. Uskomatonta.



Ostin lisäks tällaset shortsit, ja sain heti vision yhdestä, mahdollisesti huomisesta, asusta, jossa nää esiintyy.



Niijuu, ja jos jotakuta kiinnostaa mun ruokavalioni, ni oon ollut nyt viikon täysin ilman lihaa. Ei oo minkäänlaisia vieroitusoireita, enkä edes ajattele koko asiaa! Ku oon käynyt kaupassa oon jotenki ihan luonnollisesti ohittanut lihahyllyt ja mennyt sinne soijarouheosastolle (ihan ku niille nyt olis joku oma osasto, ku lähimmässä Valtsussa ei ollut edes tofua......). Vatsa voi hyvin, ja oon tietääkseni saanut ihan tarpeeksi protskuja, mitä nyt oon parina päivänä vähän laskeskellut. Kalaa aattelin joku päivä syödä, mut punasta lihaa ei ees tee mieli, eikä juuri broileriakaan. Oon tähän mennessä tehnyt uudessa kämpässä makaroonilaatikkoa (liha korvattu tummalla soijarouheella), kasviskeittoa (soijarouhe) ja risottoa (punaiset linssit). 
Pidän itseäni kuitenkin vielä sekasyöjänä, enkä aio edelleenkään ottaa asiasta mitään stressiä. Ja tää on mun ihan oma kokeilu, johon kukaan ei oo houkutellut saati painostanut. :)

2 kommenttia:

  1. O-oo. Näyttääpä kivalta :)
    Olet vissiin aika hyvin jo sopeutunut ympäristöösi?
    Olen jotenkin ihan innoissani ja jännitynyt nykyään, kun lueskelen sun blogia. Jotenkin tosi kiva nähdä aina mitä kuuluu ja miltä siellä näyttää!
    Odotat vissiin jo tosi paljon et opiskelutkin pääsisivät käyntiin?

    Toivotavasti nähtäis tässä melko pian!
    Ilmoittelen kun tulen jonkun luona siellä käymään, niin haluan sitten sinuakin nähdä ehdottomasti!!

    P.s. Tuo villatakki näyttää upealta! Tykkään kovasti!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Vanha ja nukkanenhan se jo on, mut ei taida näkyy kuvissa. :)

    Oon kotiutunut tosi nopeesti, ja tää tuntuu niin oikeelta paikalta mulle! Ainakin täs elämänvaiheessa. Voi olla, et sit vaihtarivuodeks lähen jonneki ihan erilaiseen ympäristöön.
    Opiskelun alkua odotan innolla! Toivottavasti jää sillonki aikaa bloggaamiseen, ku sit olis jotain oikeeta asiaakin vaatetuksesta. :D

    VastaaPoista