29 lokakuuta 2009

Kadulla tuulee



Huivi - ite tehty
Paita - JC
Henkselit - Beyond Retro
Laukku - Pariisi, en muista tarkemmin
Housut - Esprit
Kengät - Bianco.
Tällasta puin tänään, eikä siitä sitten olekaan sen enempää kerrottavaa.



Lupasin tässä postauksessa kertoa huomioitani Englannin trendeistä. Sanon nyt tässä vaiheessa, että olen erittäin huono jäsentelemään ajatuksiani, kun ne pitäisi saada kirjoitettuun muotoon (sen jo lukion äidinkielen opettaja totesi), joten saatan pomppia asiasta toiseen.

kuva Elle.com 

 kuva Elle.com

Katumuodista on vaikea sanoa juuta tai jaata, sillä Lontoossa tyylikkäät ihmiset ovat todella sekalainen sakki. On niin monenlaisia tyylejä, joista suurin osa on ihan omalaatuisensa, että on vaikea niitä alkaa erittelemään. Kadulla näki helposti ne tyypit, jotka ostavat kaikki vaatteensa H&M:ltä ja korkeintaan Topshopista. Onneksi suurin osa Euroopan trendipääkaupungin asukkaista ei ole niin rajoittunutta, vaan ihmiset sekoittavat upeasti secondhandia ja uusia trendejä ja luovat niistä uskomattomia asukokonaisuuksia. Huomasin myös, että todella nuoret, jopa 13-14-vuotiaat pukeutuvat tyylikkäästi.

Surullisia tapauksia olivat manchesterilaisessa yökerhossa näkemäni tytöt, joilla oli vähän hakusessa legginssien käyttötarkoitus. Myös rintsikoiden olkaimia näkyi ällöttävän paljon väärissä paikoissa. Haukoin ääneen henkeäni, kun toinen toistaan paljastavampia asuja oli ikäisteni tyttöjen päällä. Ei siinä mitään, jos osaa kantaa paljastavan asun tyylillä, mutta änkyräkännissä olevat, örveltävät tytöt eivät ole ihan tyylikkäimmästä päästä, ja noloja vilahduksia sattuu väistämättä. Jo Coco Chanel sen tiesi, että peittävä asukokonaisuus voi olla paljon seksikkäämpi kuin näkyvä tissivako ja takapuolta piukentava kireä kangas. Mulle kyllä huudettiin Oxford Streetillä jonkun miespuolisen henkilön toimesta "flat ass!", kun mulla oli boyfriendfarkut. Ystäväni tosin kuuli huudon olevan jotain aivan muuta, joten en oo varma, miten juttu oikeasti meni, mutta sainpahan hyvän esimerkin.






 
   kuva Elle.com   

        kuva styleclicker.net 
      
Aasialaiset. Kaikki näkemäni aasialaista syntyperää olevat tytöt (ja suurin osa pojista) olivat älyttömän hyvin pukeutuneita. Sellaisia pieniä (näiden kuvien tytöt ovat melko pitkiä), suloisia tyttöjä ei muuten väkijoukosta välttämättä huomaisikaan, mutta kun ne niiden kuteet!




Bisnesnaiset. He ovat todella puoleensavetäviä jakkupukuineen, kopisevine korkoineen ja huoliteltuine hiuksineen. Tyylikkäällä bisnesnaisella on laadukas laukku, kallis rannekello ja takeaway-kahvi kädessään. Lontoossa tämä mielikuva käy toteen, ja näitä naisia näkee joka toinen sekunti. Bisnesmiehet eivät ole yhtään sen huonompia, mutta he eivät ole muotimielessä niin mielenkiintoisia. Sori, ei nyt kuvaa bisnesnaisesta, mutta kuvitelkaapa itse. :]




Must-juttuja, joita toitotettiin joka liikkeessä:



kuva Topshop 


Yli- eikä yhtään alle-polvensaappaat. Suomessakin tämä trendi on joten kuten huomattu, mutta monet harkitsevat ylipolvensaappaiden ostoa tarkasti, sillä ne eivät ole kenkien käytännöllisimmästä päästä. Ihanat ne kyllä ovat!! Nuo Topshopin siniset aaaahhhh...





kuva Topshop

kuva Topshop


Uggit ja Uggien kaikenkarvaiset sukulaistohvelit. Hrrrrr. Me no like. Mutta kaikilla on ne nyt, nopeilla oli jo viime ja edellistalvena. Allekirjoittanut ei aio kuulua kaikkiin, sillä ei halua näyttää lumimieheltä. En tiedä, miksi edes kerroin tästä muoti-ilmiöstä, kun olen niin sitä vastaan. :D No tulipahan mieleen. Lontoossa oli yli 15 astetta lämmintä, mutta siellä ne vaan tallusti eskimokengät jalassa. Vähemmästäkin hikoo.







Takki ja kengät Topshopista, huivi vintagea, laukku Balenciaga



kuva Topshop 


Mix'n'match. Eikä tartte niin mätsätäkään, kunhan näyttää hyvältä. Uuden ja vanhan yhdistely on nyt supertrendikästä, ja mielellään ne uudetkin sais olla ekovaatteita. Suomessa kirppiskulttuuri on jo ihan hyvällä tolalla, mutta oikeiden vintagekauppojen tarjonta saisi olla runsaampaa. Suuremmissa kaupungeissa vintagekauppoja on jokunen.. Ei tässä postauksessa ollut varmaan mitään uutta tietoa, joten lopetan tän jaarittelun, ja laitan vaan pari herkullista kuvaa. Kertoisinkin mieluiten asiat vain kuvilla, mutta ne ovat joskus hieman kiven takana, kun pitää olla tarkkana, mistä kuvia saa ottaa jne jne. Etenkin katumuotikuvien kanssa on hankalaa.. Palaillaan!! x x

















kuvat Urban Outfitters 

 


1 kommentti:

  1. "Mulle kyllä huudeltiin Oxfordt Streetillä jonkun miespuolisen henkilön toimesta 'flat ass!' ""

    Naurahdin ääneen, kun kuvittelin Jennin huutamaan "SE HUUSI MULLE FATASS LÄSKIPERSE HELLY ONKO MULLA OIKEESTI KIITTI TAAS 8(((("

    :D

    VastaaPoista