26 lokakuuta 2009

Oma maa vadelma (koska ne on parempia kuin mansikat)

Hello everyone! Ihanaa olla taas raikkaassa koti-Suomessa, vaikka reissu olikin aivan loistava! Tuntuu siltä, että olisin ollut matkalla kuukauden, enkä vain viikkoa. Niin paljon koin ja näin. Joka päivä oli täysin erilainen, ja aivan sairaasti jäi vielä nähtävää, vaikka kyseessä olikin jo kolmas kerta, kun olin Englannissa. Löpinöistä höpinöihin; haluan esitellä kaikkea ihanaa, mitä ostin matkalta. Menomatkalla ei ollut heavy-merkintää matkalaukussa, tulomatkalla oli.. Mutta ei tullut ylipainomaksua sentään, huh!

Otatin reissulla ainoastaan yhden päivän asu -kuvan, kun olimme poikien kanssa lähdössä ulos.


Kaikkea roinaa ympärillä, kun en jaksanut muokkailla. Huomaattehan perienglantilaiset kapeaakin kapeammat portaat, ja kokolattiamaton, joita on siellä vielä joka huushollissa, kun ne Suomessa oli muodissa joskus 70-luvulla. Tuossa kämpässä oli vain yksinkertaiset ikkunat, ja voitte kuvitella, kuinka kylmä siellä oli!

Mekko on Vilasta, huivi JC:stä ja kengät vanhat tutut lepardit, joita joku tuntematon nainen alkoi kehua keskellä Oxford Streetiä.

Menimme tuona iltana manchesterilaiselle klubille, jossa oli aivan törkeen hyvät bileet. Siellä soitettiin kerran jopa The Rasmuksen In The Shadows! :D Oli kotoisa fiilis.

Mutta nyt löytöihin, joista kaikki tein Lontoossa. Manchesterissa en jaksanut kauheasti shoppailla. Ostin sieltä vain synttärilahjan kummipojalleni.









Kimallemekko - Beyond Retro -vintageliike 
Ruususukkahousut - TopShop

Suomessa vintagen suosio taitaa olla ihan lapsenkengissä, ja toivonkin, että vintageliikkeet leviäisivät nopeammin. Lontoossa oli pelkästään vintagea myyviä liikkeitä, kuten mainitsemani Beyond Retro (joka löytyy myös ainakin Tukholmasta), sekä suuria, vintageosastolla varustettuja liikkeitä, kuten Topshop ja Urban Outfitters (molemmat löytyvät Oxford Streetiltä).









Mekko/tunika - Topshop

 Kävin Topshopissa kolme kertaa, mutta kahtena ensimmäisenä en ostanut mitään. Kolmannen kerran, kun astuin sisään, ihmettelin, että mikä hulina täällä on, vaikka on aamupäivä. Katsoin ympärilleni, ja näin ne kirkuvat laput: SALE. Se oli yhtä sirkusta. Naisista tulee ihan hulluja alennusmyynneissä. Kävin äkkiä nappaamassa jotain vaatteita, ja menin jonottamaan sovituskoppeihin, ja onneksi tärppäsi tämän mekon kanssa. Topshopissa on ihania vaatteita, mutta ihanatkin vaatteet näyttävät rääsyiltä, kun ne on tungettu aletankoihin, ja puolet niistä on pudonnut lattialle.
 Eräänä päivänä mun teki ihan hirveästi mieli sushia, mutta en löytänyt mitään sushipaikkaa. Vaeltelin tuolloin Topshopissa, ja ajattelin, että 'njääh, ihan sama, syön täällä Topshopin alakerrassa olevassa ruokapaikassa', ja kappas, siellähän oli sushia! Sushi & shoppailu, molemmat top10-lempiasiani-listalla.


 





Takki - Bexy Lady

Bexy Lady on mahdottoman ihana pieni liike Kingly Court'ssa, Carnaby Streetillä. Mulla oli hirveitä vaikeuksia päättää tämän ja yhden vaaleanpunaisen villakangastakin välillä, mutta tällä kertaa raha ratkaisi. Tää oli nimittäin 30 £ halvempi.
Mutta siis minä ostin punaisen takin!!? Mitä ihmettä?? Punainen ei todellakaan oo mun väri, mutta voinhan mä tehdä siitä mun värin. :]






Tämän suloisen mekon ystäväni Larry osti mulle Camden Townista. Itse mekon valitsin, mutta Larry halus ilahduttaa mua, kun edellisenä päivänä mun hostellissa kävi yks ikävä juttu. Camden Towniin kannattaa mennä shoppailemaan, ja siellä on myös Koko-niminen yökerho, joka on kaiketi jokin vanha teatteri. Siellä oli loistava meno perjantai-iltana, kun hukutettiin murheemme bailaamiseen huonetovereideni kanssa.




Henkselit - Beyond Retro

Henkseleiden uutena ystävänä ihastuin näihin discopidikkeisiin vintageliikkeessä.



Vintagesta puheen ollen esittelen teille nyt erään tuotteen. Alkusyksystä pengoin hieman vanhaa vaatekomeroa, ja löysin tämän talvikauden hittituotteen, tekoturkin. Turkki on isoäitini vanha, ja hän on aikoinaan antanut sen äidilleni. Nyt on sukupolvenvaihdoksen vuoro, ja mä otan turkin käyttööni. Oon talvella aina niin jäässä, että vain turkki voi minut pitää lämpimänä. Turkin löytämisestä lähtien oon etsinyt siihen sopivaa vyötä, ja yllätysyllätys, Lontoon Beyond Retrostahan se löytyi. Aion vielä metsästää jonkin vielä leveämmän vyön, nimittäin se on siinä ja siinä, että onko tämä käärmekuvioitu vyö tarpeeksi jykevä pitämään turkin kuosissa.







Huhhuh, toivottavasti kuvat nyt pysyvät paikoillaan, nimittäin tätä postausta en jaksa enää huolitella. Kerron seuraavassa postauksessa hieman Englannin muoti-ilmiöistä omasta näkökulmastani.

2 kommenttia:

  1. No menihän toi henkselikuva ihan pyllylleen, mutta nyt on tärkeämpää tekemistä. ;)

    VastaaPoista
  2. En osaa päättää mikä olis suosikkini Lontoon löydöistäsi, kaikki todella upeita! Ehkä perhosmekko, koska sen ostajakin on niin söde ;) Punainen takki on huippu, hopeamekko myös... kaikki!
    -sisko1-

    VastaaPoista